Koulutus


Varaa aika


Eroahdistus ja yksinolon ongelmat ovat merkittävästi koiran ja omistajan arkea kuormittavia asioita.
Haasteet voivat ilmentyä useilla eri tavoilla, joista yleisimpiä ovat:


  • Levottomuus
  • Ääntely (haukkuminen, vinkuminen, ulvominen)
  • Ulos pyrkiminen
  • Kykenemättömyys lepoon tai syömiseen
  • Tuhoaminen
  • Kuolaaminen, virtsaaminen, ulostaminen


Koiran yksinoloon liittyviin ongelmiin ja eroahdistukseen on tärkeää suhtautua yksilöllisesti ja tarjota koiralle sopiva hoitosuunnitelma. On myös tärkeää ymmärtää, että eri koirilla voi olla erilaisia syitä ja oireita, joten vertailu toisten koirien tilanteisiin ei välttämättä ole hyödyllistä.

Koiran käyttäytyminen antaa vihjeitä ongelman luonteesta, ja näiden vihjeiden perusteella voidaan luoda sopiva koulutus- ja hoitosuunnitelma. Tärkeintä on varmistaa koiran hyvinvointi ja estää negatiiviset kokemukset yksinolosta. Tähän kuuluu esimerkiksi leporutiinin opettaminen ja koiran siedättäminen yksinoloon vähitellen.

Onnistunut koulutus edellyttää maltillista harjoittelua ja riittävästi vapaa-aikaa harjoitusten välillä. Rutiinit ja säännöllisyys ovat myös tärkeitä, koska jatkuva tilanteiden muuttuminen voi vaikeuttaa koiran oppimista. Siksi on suositeltavaa suunnitella koulutusta huolellisesti etukäteen. 

Hyvä tapa aloittaa on pitää päiväkirjaa koiran hyvinvointitekijöistä ja muutoksista niissä. Tämä auttaa havaitsemaan, miten muutokset vaikuttavat koiran käyttäytymiseen.
Yksinolon kouluttaminen voi olla yksinkertaista; laadukasta arkea, riittävästi lepoa ja yhteistä laatuaikaa sekä useita pieniä onnistumisia. Pitkäjänteisen harjoittelun myötä onnistumisten määrä kasvaa.

On kuitenkin tärkeää huomata, että yksinolohaasteisiin on usein tarpeen saada ammattilaisen apua.  Koiran käyttäytymiseen erikoistunut kouluttaja voi auttaa arvioimaan tilannetta ja laatimaan yksilöllisen hoitosuunnitelman koiran tarpeiden mukaisesti.Kouluttajan avun hakeminen yksinolo-ongelmiin voi olla erittäin hyödyllistä monestakin syystä.

Minulla on ammattitaitoa ja kokemusta koirien käyttäytymisestä, ja pystyn arvioimaan tilannetta objektiivisesti. Tämä auttaa minua tunnistamaan ongelman taustalla olevat syyt ja määrittelemään sopivan koulutussuunnitelman.

Voin tarjota sinulle arvokasta tietoa ja opastusta yksinolokoulutuksen periaatteista ja menetelmistä, sekä pystyn jakamaan kanssasi käytännön vinkkejä ja antamaan selkeitä ohjeita.
Kouluttajan avulla omistaja voi oppia oikeat työkalut ja tekniikat koiran käyttäytymisen muokkaamiseen ja yksinolotaitojen kehittämiseen.

Seuraan koirasi edistymistä ja tarvittaessa muutan tai mukautan koulutussuunnitelmaa tarpeiden mukaan. Voin tarjota sinulle tukea ja motivointia, jos kohtaat haasteita tai tunnet epävarmuutta prosessin aikana.

Lisäksi minun avullani voit saada lisää luottamusta ja turvallisuuden tunnetta. Koiran yksinolo-ongelmat voivat olla stressaavia ja ahdistavia, ja minun tukeni voi auttaa vähentämään tätä taakkaa.  Kouluttajana tarjoan empaattista ja asiantuntevaa tukea, joka auttaa pysymään motivoituneena ja sitoutuneena koulutusprosessiin.

Kokonaisuudessaan kouluttajan avun hakeminen nopeuttaa ja tehostaa koirasi yksinolotaitojen kehittämistä, sekä varmistaa, että koulutusprosessi on koirasi hyvinvoinnin kannalta optimaalinen.

lue lisää:

Tietoa koiran yksinoloon liittyen (digitaldogsitter.com)

Jos varauskalenterissa ei näy sopivia aikoja, ota yhteyttä! 

Hinnasto 1.7.2023 alkaen: 
  
Eroahdistuksen ja yksinolon haasteiden ensitapaaminen, kotikäynti 90 min
155 e 

Eroahdistuksen ja yksinolon haasteiden ensitapaaminen, etäyhteydellä 90 min
135 e

Yksinolokoulutus jatkotapaaminen  etäyhteydellä 30 min
70 e

Yksityiskoulutus arki-tai harrastusaiheissa 60 min
95 e 

Hinnat sisältävät alv 24%